Page image
ennl

Lichtstad Leeuwarden

De toenmalige situatie van de stad moest worden opgewaardeerd naar een modernere look, waarbij de echte schoonheid van de binnenstad weer naar voren moest komen.

 - LEDfactory.nl
 - LEDfactory.nl
 - LEDfactory.nl
 - LEDfactory.nl
 - LEDfactory.nl

Om dit te realiseren hebben wij gebruik gemaakt van de mogelijkheden van LED-verlichting, om een naturelle sfeer te combineren met een meer uitbundige en warmere sfeer.

De objecten in de binnenstad zijn opgedeeld in twee groepen: de algemene objecten en de specials. De specials zijn uitzonderlijk mooie, soms grote of historisch relevante gevels en panden. Maar ook de bomen, grachten en bruggen in de binnenstad kunnen als special aangemerkt worden. De algemene objecten lichten wij aan met een bescheiden naturel licht, zodat er een geweldige mogelijkheid ontstaat om de specials er helemaal uit te laten springen. Op die manier wordt het accent nadrukkelijk op de mooie objecten gelegd, waardoor die objecten ook het straatbeeld ‘s nachts gaan bepalen.

Om een omgeving te creëren waarin duidelijke accenten worden gelegd op specials, worden de algemene objecten met een kleurtemperatuur van rond de 3500 Kelvin uitgelicht. Dit wordt met strijklicht, vanaf de boven- en/of onderkant van de gevel gedaan. De hoeveelheid en de kleur van het licht dat op de gevel valt, blijft op deze manier vrij bescheiden en naturel. Hierdoor komt het karakter en de kleur van elke specifieke gevel weer naar boven. Door deze aanpak is er slechts tussen de 20 en de 60 Watt strijklicht per gevel nodig, zodat er een besparing in stroomverbruik wordt gerealiseerd van circa 150 Watt per gevel in vergelijking met conventionele verlichting.

Deze straten en gebouwen die vallen onder LED-verlichting:

  • De Koperen Tuin
  • De Waag
  • Nieuwe stad
  • Oosterstraat
  • Sint Jacobsstraat
  • Wirdumerdijk

Lichtstad Leeuwarden over de samenwerking met LED factory

Testimonial image - LEDfactory.nl
“Op die manier wordt het accent nadrukkelijk op de mooie objecten gelegd, waardoor die objecten ook het straatbeeld ‘s nachts gaan bepalen.” "Op die manier wordt het accent nadrukkelijk op de mooie objecten gelegd, waardoor die objecten ook het straatbeeld ‘s nachts gaan bepalen."

- Lichtstad Leeuwarden

LED factory: Uw partner op het gebied van innovatieve LED verlichting.

Benieuwd naar de mogelijkheden wat LED verlichting voor uw situatie kan betekenen?

Bel ons op (058) 213 1866

of Vraag direct een offerte aan