Page image
ennl

Prototyping

LED factory heeft alle kennis in huis op het gebied van LED verlichting en de aansturing hier van. Een essentieel onderdeel van het engineering proces is prototyping. Prototyping is een perfect middel om vroegtijdig problemen te tackelen en om het concept te toetsen aan de verwachtingen van de klant.

Prototyping v1

Onze werkwijze

In alle aspecten van onze prototyping projecten streven we altijd voor een duurzame en milieubewuste werkwijze. Voor het realiseren van een prototype vragen wij van de klant een tekening, schets, CAD tekening of zelfs alleen een omschrijving. Aan de hand van goede communicatie over de klantwens maken wij een eerste opzet voor het prototype.

Virtuele prototypes

Onze technische tekenaars kunnen eerst virtuele prototypes maken zodat de klant snel inzage krijgt in welke kant het concept op gaat en of het voldoet aan de verwachtingen. Het gebruiken van virtuele prototypes voorkomt dat er in een vroeg stadium onnodig tijd en geld wordt gestoken in het ontwikkelen van een fysiek prototype.

In deze fase kunnen we snel nieuwe prototypes delen, waardoor de klant in staat wordt gesteld feedback of opmerkingen te geven over de resultaten, dit kunnen wij gelijk toepassen op de virtuele prototypes. Op deze manier kunnen we snel, flexibel en gericht werken naar de ideale oplossing voor de klant zodat er geen onaangename verassingen ontstaan.

Functioneel en tastbaar

Het is belangrijk om na de virtuele prototyping fase te werken naar functionerende en tastbare prototypes. Naast onze in-house rapid prototyping werken we ook samen met lokale partners om snel en efficiënt een functionerend prototype kunnen presenteren aan de klant. Door intensief te communiceren met de klant in deze fase kunnen we vroegtijdig problemen en hoge kosten voorkomen die kunnen ontstaan tijdens het uiteindelijke productieproces.

Om de fysieke prototypes goed te testen maken wij gebruik van een uitgebreid scala aan materialen en gespecialiseerde gereedschappen. We kunnen ook er voor zorgen dat de functionaliteit en comptabiliteit met bestaande systemen goed werkt. Onze gevarieerde prototyping ervaring zorgt er voor dat, voor welke toepassing dan ook, wij de juiste materialen selecteren en adviseren in mogelijke obstakels of problemen.

Service

Als het prototyping project is afgerond bieden wij ondersteuning gedurende de levenscyclus van het product. Tevens leveren we alle documentatie met betrekking tot de productielijn, installatie en eindgebruiker.

LED factory: Uw partner op het gebied van innovatieve LED verlichting.

Benieuwd naar de mogelijkheden wat LED verlichting voor uw situatie kan betekenen?

Bel ons op (058) 213 1866

of Vraag direct een offerte aan